De duurste domeinnamen aller tijden

Een domeinnaam kan ongekend veel geld opleveren in bepaalde gevallen. De factoren waarvan dit afhankelijk is zijn vooral hoe populair de term is. Over het algemeen gaan korte namen, die bijvoorbeeld voor een afkorting staan, ook voor meer geld dan (hele) lange namen. Dit betekend natuurlijk niet dat het onmogelijk is een wat langere naam voor veel geld te verkopen. Moeilijk is het echter wel.

Sommige domeinnamen hebben de verkopers hiervan gebombardeerd tot multimiljonairs. Hier zijn een aantal voorbeelden van domeinnamen die bepaalde mensen geen windeieren hebben gelegd.

business.com

Opvallend aan de verkoop van deze website naam is dat deze al een tijd geleden plaatsvond. Dit was aan het einde van de twintigste eeuw. Het was dan ook vrij ongebruikelijk voor die tijd om hoge prijzen voor een domeinnaam te betalen. Toch werd er een kleine acht miljoen neergelegd voor business.com.

casino.com

Het spreekt wel voor zich dat dit een populaire naam is die voor velen interessant is. Dat blijkt terug uit het feit dat er in 2003 meer dan 5 miljoen dollar voor neergeteld werd.

fund.com

Voor deze site werd in het jaar 2008 net geen tien miljoen dollar betaald. Niet geheel verrassend overigens, want fund werd een steeds populairder woord op dat moment.

insure.com

Een ruim begrip zoals dat vaak voorkomt in dit lijstje. Zoals de naam al doet vermoeden was het een verzekeringsbedrijf. Dit is het echter niet gebleven, want de domeinnaam werd verkocht aan een marketingbedrijf, voor de royale som van 16 miljoen dollar.

beer.comsmart-hosting-svg

Het aparte aan deze naam is dat deze voor ongeveer 7 miljoen dollar verkocht werd ruim tien jaar geleden. Vandaag de dag lijkt er echter nauwelijks meer iets met het domein te gebeuren.

diamond.com

Alweer een hele algemene term. In dit geval was er een bedrag van meer dan 7 miljoen dollar met de verkoop gemoeid. Reeds tien jaar geleden vond de verkoop plaats, een juweliersbedrijf werd eigenaar van het domein.